KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Şahintepe Beyleruşağı İlkokulu

e Twinning

Bu proje ile okulumuzunda dahil olduğu 10 okul ile birlikte  öğrencilerin Anadolu ve Dünya masallarını öğrenip masal anlatma becerilerini arttırmayı hedeflemektedir. Çağımızın öğrencileri çok fazla teknoloji ile vakit geçirip masallardan uzaklaşmaktadırlar. Biz eğitimcilere bu anlamda daha çok görev düşmektedir.

Projemiz öğrencilere masal öğretirken aynı zamanda yaratıcılıklarını arttıracaktır. Öğrencilerimiz masalları dinlerken resimler yapacak, origami ile masallardaki hayvanlarla bütünleşecek, parmak kuklaları ile masal dramaları yapacak. Kısacası masal alemine dalıp yepyeni bir dünya ile tanışacaklar.

Masal dinlerken gelişen kelime dağarcıkları sayesinde kendileri de minik yazarlara dönüşecekler. Minik ellerimden masallar projesi öğrencilere ders kazanımlarını da ilişkilendirdikleri masallar yazma fırsatı sunan bir projedir.

Yayın: 29.04.2022 - Güncelleme: 02.06.2022 10:04 - Görüntülenme: 143
Kaynak: e Twinning